Zwart zaad: Niet zomaar een specerij!

Zwart zaad: Niet zomaar een specerij!

Wat is zwarte zaad?
Wat is zwarte zaad precies en waar komt het vandaan? Zwart zaad wordt in het Arabisch ook wel Habba Sawda genoemd en staat ook wel bekend als Nigella Sativa. Dit is een eenjarige kruidachtige plant. Deze plant is van nature aanwezig in het Middellandse Zeegebied. De plant heeft verdeelde blaadjes met lichtblauwe tot licht paarse of witte kleuren.

De plant beschikt over verschillende voedingsstoffen en kan zorgen voor een sterker immuunsysteem. En een sterker immuunsysteem vermindert de kans op ziektes. Vanwege deze eigenschappen wordt de plant al eeuwenlang gebruikt. De kleine zaadjes hebben een intense smaak en bevatten diverse voedingsstoffen,  waaronder vetzuren, vitaminen en mineralen.


De geschiedenis van zwarte zaadolie

De geschiedenis van zwarte zaadolie reikt ver terug tot de oude Egyptenaren, die het gebruikten voor zijn geneeskrachtige eigenschappen. In de traditionele geneeskunde van verschillende culturen, waaronder de Griekse, Romeinse en Islamitische, werd zwarte zaadolie geprezen vanwege zijn diversiteit aan toepassingen. Zo werd het gebruikt voor spijsverteringsproblemen tot huidirritaties.

Zwarte zaad wordt in de Islam (en in de Islamitische geneeskunde) als een wondermiddel gezien. De profeet Mohammed zei dat ''in dit zwarte zaad een genezing voor elke ziekte is, behalve voor de dood''. Met deze citaat wordt bewezen dat de zwarte zaad al in de tijden van de profeet Mohammed, vrede zij met hem, gezien werd als een wonderzaad.

De voordelen van zwarte zaad
Wat maakt zwarte zaad zo bijzonder? De voordelen van zwarte zaad zijn enorm gevarieerd. Zo kan zwarte zaad het volgende voor je lichaam betekenen:

Ondersteuning immuunsysteem
Zwarte zaad staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Deze eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.
Het wordt ook vaak gebruikt ter ondersteuning van een gezond immuunsysteem en ze bevatten een hoog gehalte aan antioxidanten en vitamines die het immuunsysteem kunnen versterken en het lichaam kunnen helpen beschermen tegen ziekten en infecties.

Gunstig voor de spijsvertering
Zwarte zaad gummies kunnen ook gunstig zijn voor de spijsvertering. Ze bevatten vezels die de spijsvertering kunnen ondersteunen en de darmgezondheid kunnen bevorderen. Dit kan zorgen voor een betere opname van voedingsstoffen en een gezondere darmflora.

Gezondere huid
Een ander voordeel van zwarte zaad gummies  is dat ze je huidgezondheid kunnen verbeteren. De antioxidanten in zwarte zaad kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken, waardoor de huid er jeugdiger en gezonder uit kan zien.

Gemakkelijk in te nemen
Zwarte zaad gummies  zijn ook nog eens handig en gemakkelijk in te nemen. Zowel door kinderen als volwassenen. Dit maakt ze de perfecte aanvulling op jouw dagelijkse gezondheidsroutine. Met al deze voordelen is het geen wonder dat zwarte zaad gummies steeds populairder worden. Als je op zoek bent naar een natuurlijke en effectieve manier om de algehele gezondheid te ondersteunen, kunnen zwarte zaad gummies veel voor je betekenen.

Bestel zwarte zaad gummies bij El Gummo
Direct zwarte zaad bestellen?  El Gummo biedt een unieke en handige oplossing in de vorm van zwarte zaad gummies. Deze smakelijke gummies combineren de voordelen van zwarte zaadolie met het gemak van een snoepje. Door regelmatig zwarte zaad gummies te consumeren, kun je profiteren van de vele gezondheidsvoordelen die zwarte zaad te bieden heeft,. En dat op een eenvoudige en heerlijke manier. Plaats vandaag nog je bestelling in onze webshop en ontdek zelf de kracht van zwarte zaad gummies. 


 

Terug naar blog